• Werkwijze Corona-maatregelen binnen de praktijk

 • Hoe worden hands-on behandelingen ingezet? 

  Als eerst screenen we zorgvuldig of de behandeling veilig in de praktijk voortgezet kan worden. Bij hands-on behandelingen werkt iedere fysiotherapeut wanneer dat nodig is met beschermingsmiddelen zoals handschoenen en een mondkapje. De maatregelen die we hanteren zijn de algemeen geldende regels van het KNGF, RIVM en VWS.

  Wanneer kan ik een nieuwe of vervolg afspraak maken? 

  U kunt altijd contact met ons opnemen om een afspraak te maken. Wij zullen met u bekijken op wat voor termijn en in welke vorm een behandeling in te plannen is.

  Welke hygiënische maatregelen worden er getroffen binnen de praktijk?

  - De wachtruimte, toilet en balie worden iedere dag regelmatig ontsmet.

  - Na iedere oefentherapiesessie worden de gebruikte materialen direct ontsmet.

  - Alle fysiotherapeuten wassen voor en na uw bezoek de handen.

  - Alle fysiotherapeuten werken wanneer dat nodig is met onderzoekshandschoenen en mondkapjes tijdens de hands-on behandelingen.

  - De deurklinken en behandelbanken worden voor iedere bezoek zorgvuldig ontsmet. 

  Kan ik veilig plaatsnemen in de wachtruimte en kan ik veilig mijn vragen stellen aan de baliemedewerkers? 

  Bij de wachtruimte en balie staan grote plexiglasschermen opgesteld. Tevens zijn er vakken en routes aangegeven met tape zodat u zich veilig door ons pand kunt bewegen. Mocht u zich toch niet prettig voelen of wilt u ons advies geven t.a.v. van de veiligheid, overleg dit dan eerst met uw fysiotherapeut. We zorgen ervoor dat we met elkaar op een veilige en professionele manier kunnen werken. 

  - Ons advies is om zo laat mogelijk op u afspraak te verschijnen. Zo voorkomen we een te volle wachtruimte. 

  Wat moet ik zelf meenemen naar de praktijk?

  - Een schoon hoeslaken.

  - Een schone handdoek voor gebruik in de oefenzaal.

   Welke hygiënische maatregelen moet ik zelf treffen?

  - Was en droog voor en na iedere behandeling/training de handen met zeep en droog de handen af met een papieren tissue die in een gesloten prullenbak wordt gedeponeerd.

  - Gebruik eventueel desinfectiemiddel.

  - Bij herhaalconsulten, gebruiken we uw eigen oefenmateriaal.

  - Sportkleding kunt u alvast thuis aantrekken.

  Ik wil thuis blijven trainen. Hoe werkt dat met betrekking tot afspraken en declaraties? 

  We zorgen dat we middels onderzoek in de intake een passend oefenschema aanbieden met ons Physitrack systeem. Dit systeem biedt een zeer groot aanbod aan oefeningen en is ontwikkeld voor zorgprofessionals. Het ontwikkelen van een persoonlijk oefenschema en de daarbij passende evaluatie middels videobellen of telefonisch wordt gezien als 1 zitting. 

  Ik wil graag weer trainen in de oefenzaal. Welke maatregelen nemen jullie? 

  Voorlopig werken we nog niet met oefengroepen. Dat betekent wel dat we u individueel verder kunnen begeleiden tijdens uw herstel of met het doel om kracht en conditie te behouden. De normale setting van de oefenzaal is daarbij wel gewijzigd. Het is dus onmogelijk dat u in aanraking komt met andere cliënten tijdens de oefentherapie. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwe indeling/ setting van de oefenzaal. 

  Oefenzaal/ ruimte-indeling

  - Maximaal aantal mensen in de oefenzaal: 1 sporter en fysiotherapeut per 20m2 bruto vloeroppervlak. Er zijn op dit moment 3 beschikbare ruimtes in de oefenzaal van 20m2. Dat geeft ons de mogelijkheid om maximaal 3 sporters in de oefenzaal tegelijk te ontvangen.

  Ik wil graag weer gaan starten met de Preventie Fitness

  Helaas hebben we moeten besluiten Preventie Fitness voorlopig niet van start te laten gaan. We kunnen op dit moment niet voldoende rekening houden met de maatregelen rondom COVID-19 wanneer we met een groep trainen in de oefenzaal. Uiteraard blijven we kijken of dit in de toekomst wel weer op een veilige manier opgestart kan worden.
  Als u nog strippen over heeft op uw kaart, kunt u die inleveren en krijgt u het resterende bedrag terug gestort op uw rekening.

  Materiaal en oefen-apparatuur

  - Minimaal 1,5 meter afstand tussen de apparaten.
  - De Apparaten staan links en rechts zoveel mogelijk vrij. 
  - Er zijn looprichtingen beschikbaar tussen de apparaten.

  Voordat u de oefenzaal betreedt dient u gebruik te maken van nitril handschoenen die beschikbaar staan bij de balie. Na de training kunt u deze deponeren in een gesloten prullenbak.